På det seneste har vi fået flere henvendelser, desværre med meget kort varsel – om vi kan flyve tæt på lufthavnene, hvor vi desværre har været nødt til at sige nej tak til opgaven, da vi ikke vil risikere vores dispensation.

Vi vil som tommelfingerregel meget godt hjælpe, MEN – vi vil følge reglerne.

Vores dispensation lyder på, at vi godt må flyve ned til 2KM fra lufthavnen, men må ikke flyve mere end 40m over banens overflade.

INGEN på Grønland har dispensation til at flyve tættere UDEN at Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen har godkendt enhver enkelt tilfælde.

En af de ting man skal vide er, at for at flyve tættere end 2KM luftlinje fra en offentlig godkendt flyveplads, herunder lufthavn og heliport/helistop optaget i AIP Greenland – så skal dette godkendes af Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen.
Sagsbehandling hos TBBST tager flere dage, da de skal have forskellige dokumentationer i orden FØR droneoptagelsen kan finde sted.

Derfor vil vi meget gerne appellere til, at man er i god tid – for så vil vi meget gerne hjælpe Jer.

Skriv til os på: info@dronepilot.gl for at få rådgivning og planlægning af en eventuel droneflyvning tættere på lufthavnen, end det vi er tilladt til.

Kategorier: Info

0 Kommentarer

Skriv et svar

Avatar placeholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *